Poliuretanske pene i silikoni

POLIURETANSKE PENE

230178

ULTRA ELASTIC POLIURETANSKA PENA

Jednokomponentna, visoko kvalitetna, elastična, konstrukciona pena sa posebno niskim ekspanzionim pritiskom. Posebno pogodna za korišćenje na mestima gde su važna elastična svojstva i minimalni ekspanzioni pritisak građevinske pene – kao što su spojevi u drvenim kućištima, uski i osetljivi na pritisak, itd. Lepljivost i prateća svojstva su manja od obične pene. Elastična, lako stišljiva, regeneriše izvorni oblik nakon prestanka pritiska. Zbog posebno niskog pritiska ekspanzije, veoma pogodna za upotrebu na krhkim konstrukcijama. Omogućava precizno doziranje i ekonomičnu upotrebu. Dobro podnosi vibracije. Odlično prijanja na različite građevinske materijale. Kvalitetni rezultati u različitim vremenskim uslovima od -5°C.

PRIMENA:
• Montaža i zaptivanje aluminijumskih i PVC vrata i prozora
• Montaža i zaptivanje drvenih vrata i prozora
• Punjenje uskih spojeva osetljivih na pritisak
• Izolacija ventilacionih uređaja i cevi
• Punjenje pokretljivih spojeva i otvora
• Termička i zvučna izolacija.

s-group

230007

ULTRA POLIURETANSKA PENA 750

ULTRA PUR PENA 750 gr je jednokomponentna poliuretanska pena, koja očvršćava uz pomoć vlage iz vazduha.Jednostavna i praktična upotreba. Pruža dobru zvučnu i toplotnu izolaciju. Nakon nanošenja volumen pene se poveća 2 do 3 puta. Sposobnost odličnog prianjanja na sve građevinske materijale, osim na PTFE, silikon i polietilen. Nelepljiva na dodir već nakon 15 minuta. Nije otporna na ultraljubičaste zrake.
UPOTREBA: Montaža, odnosno ugradnja okvira i vrata. Ispunjavanje i zaptivanje. Zvučna i toplotna izolacija (krov, sistemi za grejanje, instalacija...). Lepljenje, pričvršćivanje (crep, stepeništa...).

s-group

230018

ULTRA POLIURETANSKA PENA 500

ULTRA PUR PENA 500gr je jednokomponentna poliuretanska pena, koja očvršćava uz pomoć vlage iz vazduha.Jednostavna i praktična upotreba. Pruža dobru zvučnu i toplotnu izolaciju. Nakon nanošenja volumen pene se poveća 2 do 3 puta. Sposobnost odličnog prianjanja na sve građevinske materijale, osim na PTFE, silikon i polietilen. Nelepljiva na dodir već nakon 15 minuta. Nije otporna na ultraljubičaste zrake.
UPOTREBA: Montaža, odnosno ugradnja okvira i vrata. Ispunjavanje i zaptivanje. Zvučna i toplotna izolacija (krov, sistemi za grejanje, instalacija...). Lepljenje, pričvršćivanje (crep, stepeništa...).

s-group

230019

ULTRA PIŠTOLJSKA POLIURETANSKA PENA GUN

Jednokomponentna poliuretanska pena namenjena ugradnji putem pištolja. Očvršćava uz pomoć vlage iz vazduha. Omogućava tačno doziranje i manju potrošnju. Pruža dobru zvučnu i toplotnu izolaciju. Nakon nanošenja volumen pene se poveća 30–50%. Sposobnost odličnog prianjanja na sve građevinske materijale, osim na teflon, silikon i polietilen. Nije otporna na ultra-ljubičaste zrake.
UPOTREBA: Montaža, odnosno ugradnja okvira i vrata. Ispunjavanje i zaptivanje. Zvučna i toplotna izolacija (krov, sistemi za grejanje, instalacija...). Lepljenje, pričvršćivanje (crep, stepeništa...).

s-group

230027

ULTRA PIŠTOLJSKA POLIURETANSKA PENA GUN XXL

Poliuretanska pena namenjena ugradnji putem pištolja. Očvršćava uz pomoć vlage iz vazduha. Omogućava tačno doziranje i manju potrošnju. Pruža dobru zvučnu i toplotnu izolaciju. Nakon nanošenja volumen pene se poveća 30–50%. Sposobnost odličnog prianjanja na sve građevinske materijale, osim na teflon, silikon i polietilen. Nije otporna na ultra-ljubičaste zrake. Sadrži 40 % više pene nego obična pištoljska PU pena što znači ređu zamenu doza i brže obavljanje radova. Konačna zapremina učvršćene pene je 65 l.

s-group

230019

EPS ULTRA POLIURETANSKI LEPAK

Ultra EPS poliuretanski lepak za izolacione ploče je jednokomponentna pena koja ima izrazito nisku ekspanziju i dobar prijem na stiropor, stirodur i kamenu vunu, ne prijanja na polietilen, silikon i PTFE.

s-group

230039

ULTRA PIŠTOLJSKA POLIURETANSKA PENA WINTER

ULTRA PU pena WINTER se koristi za zaptivanje, montiranje, popunjavanje, izolaciju i ugrađivanje u zimskim uslovima. Lako se upotrebljava i ugrađuje do temperature od -10°C. Vreme očvršćavanja je 3 – 8 časova, a već nakon 10 – 20 minuta nije više lepljiva na dodir. Nakon nanošenja zapremina joj se poveća za 30 – 50%. Ima odličan prijem na sve materijale koji se koriste u građevinarstvu osim na PTFE, silikon i polietilen.

230143

ULTRA PIŠTOLJSKA NISKOEKSPANZIVNA POLIURETANSKA PENA

Jednokomponentna pena niske ekspanzije namenjena za ugradnju, pričvršćivanje, lepljenje i zaptivanje raznih građevinskih materijala i elemenata. Takođe, služi i kao zvučna i toplotna izolacija. Nanosi se montažnim pištoljem. Pena nakon nanošenja veoma malo ekspandira i odlično prianja na sve materijale osim na polietilen, silikon i PTFE. Nelepljiva je na dodir već nakon 15 min. Pogodna je čak i za nanošenje na neravne površine.

230161

ULTRA RUČNA NISKOEKSPANZIVNA POLIURETANSKA PENA

Jednokomponentna pena niske ekspanzije namenjena za ugradnju, pričvršćivanje, lepljenje i zaptivanje raznih građevinskih materijala i elemenata. Takođe, služi i kao zvučna i toplotna izolacija. Pena nakon nanošenja veoma malo ekspandira i odlično prianja na sve materijale osim na polietilen, silikon i PTFE. Nelepljiva je na dodir već nakon 15 min. Pogodna je čak i za nanošenje na neravne površine.

SILIKONI

s-group

  30025

ULTRA SILIKON AKRIL

Akrilna zaptivna masa je jednokomponentna zaptivna masa na osnovi akrilatne disperzije, koja služi za zaptivanje poroznih materijala u unutrašnjim prostorima. Prenosi dilataciju do 10%. Jednostavno nanošenje. U vertikalnim fugama ne klizi. Dobra prionljivost na porozne materijale. Može se upotrebiti kod zaptivanja vlažnih podloga.

s-group

  230029
  230030

ULTRA SILIKON SANITAR

se koristi za sve vrste spojnica i zaptivanja u kupatilu, kuhinji i WC-u i drugo. Za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. SIlikon sanitar je otporan na starenje, skupljanje, pucanje, boje i vodu. Zbog specifičnih dodataka sprečava nastanak buđi na silikonu. U vertikalnim fugama ne klizi. Ima odličnu prionljivost na staklo, keramiku, glazirane površine, aluminijum i kopelit staklo.

s-group

  230008
  230020

ULTRA SILIKON ACETAT

Silikon acetat je jednokomponentni silikon za zaptivanje na bazi sirćetne kiseline. Stvrdnjava se uz pomoć vlage iz vazduha. Silikon acetat ima visoku otpornost na starenje i vremenske uslove, odnosno otporan je na niske i visoke temperature (-50 ° C do +150 ° C).

230031

ULTRA MONT MONTAŽNI LEPAK

Brzo prijanjanje. Za spajanje nije potrebna upotreba moždanika i zavrtnjeva. Ne klizi. Jednostavno nanošenje. Kvalitetno i trajno spajanje. Dobra sposobnost zapunjavanja. Za lepljenje poroznih i neporoznih materijala. Visoka konačna čvrstoća.