20 godinaposlovanja

Žarko Savićević

Kompanija S-GROUP osnovana je 04. januara 1999. godine.

Danas, 20 godina kasnije S-GROUP ima dve osnovne delatnosti: distribuciju boja i lakova i proizvodnju boja, razređivača i lakova za štampu i plastiku, i posluje na četiri lokacije. Centrala je u Gornjem Milanovcu, poslovnice sa magacinima su u Novom Sadu, Beogradu i Nišu.

Svoje poslovanje usmeravamo na tekuće i buduće potrebe svojih kupaca, na zadovoljavanje njihovih zahteva i prevazilaženje njihovih očekivanja, na zadovoljavanje potreba samog Društva i svojih zaposlenih u cilju dugoročne održivosti i stalnog razvoja i unapredjenja procesa.

Poslovanje je podeljeno u tri profitna centra:

PC Dekorativa koja uključuje: distribuciju materijala za završne radove u građevinarstvu i u okviru ovog PC-a se vrši distribucija proizvoda renomiranih svetskih i regionalnih proizvođača: Helios, JUB, Knauf, a pored toga imamo i svoju robnu marku ULTRA. Sebi smo postavili zadatak da budemo među vodećim domaćim distributerima materijala za završne radove u građevinarstvu, boja i lakova, razređivača i antikorozivnih premaza i ostalih pratećih materijala, sa posebnim akcentom na pozicioniranje naše robne marke.

PC auto program je najnoviji PC u okviru preduzeća koji postoji 3 godine i uključuje distribuciju materijala za pripremu za farbanje i boja za farbanje automobila. Zastupamo Akzo Nobel – jedan od tri najveća svetska proizvođača boja i lakova, Novol – jedan od vodećih proizvođača pred materijala u auto industriji (kitova, lakova, sprejeva) iz Poljske, a isto tako imamo svoju robnu marku ULTRA auto.

Treći, i u ovom trenutku najvažniji profitni centar je PC Industrija u okviru koga se nalazi proizvodnja boje za plastiku – masterbača, pod našom robnom markom PLASTON, proizvodnja razređivača za flexo i duboku štampu pod robnom markom COLORFLEX i proizvodnja boja za flexo i duboku štampu u saradnji sa najvećim proizvođačem boja u oblasti grafike SUN CHEMICAL-om. Nastavljamo započete aktivnosti sa ciljem da postanemo najveći proizvođač boja za plastiku (masterbača) na području bivše Jugoslavije i u skladu sa tim pripremamo investicije u novu opremu.Takođe, nastavljamo i sa razvojem proizvodnje štamparskih boja i kontinuirano radimo da održimo lidersku poziciju u prodaji i proizvodnji razređivača za flekso i bakro štampu.

Od ove godine smo započli i širenje poslovanja kupovinom udela u drugim privrednim društvima.